header gourmet meetup

 

seminarsΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

MEET-UP SESSION με τους Νίκο Ρούσσο & Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Oι Chef Ambassadors της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε ένα μοναδικό MEET-UP SESSION με τους επαγγελματίες του αύριο

overtimeΠέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018
18.30

 

 439902  NEO Downtown Campus ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ: Ακαδημίας 42 

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Νίκος Ρούσσος & Γεωργιάννα Χιλιαδάκη  


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχεται τον βραβευμένο Chef Νίκο Ρούσσο,στο νέο υπερσύγχρονο Campus της Αθήνας (Ακαδημίας 42) για ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα.

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και φαντασίας, επιχειρηματικό πνεύμα και καταξιωμένοι επαγγελματίες, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, αναλαμβάνουν καθήκοντα Αmbassador του προγράμματος σπουδών «Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης» (BA Culinary Arts and Food Service Development της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Με αφορμή το νέο του ρόλο, ο Chef Νίκος Ρούσσος, μέσα από μια ανοιχτή διάλεξη-συζήτηση θα είναι εκεί για να καλωσορίσει τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία και γνώση από τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται με τεράστια επιτυχία από το 2002.

Ποιο είναι το μέλλον της γαστρονομίας και των επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτή και ποια η στρατηγική θέση της στον χάρτη της αγοράς εργασίας; Πώς έχει εξελιχθεί ο ρόλος του Chef στην κουζίνα και ποιες είναι οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι επαγγελματίες; Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος επαγγελματίας προκειμένου να ξεχωρίσει στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία του Τουρισμού;

Ο Νίκος Ρούσσος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση αργυροχοΐας. Όμως η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη όπου φοίτησε στη σχολή Institute of Culinary Education στο Μανχάταν. Αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο στην τέχνη της μαγειρικής ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια σε Ευρώπη και σε Αμερική.

Το 2009, μαζί με τις Γεωργιάννα και Αργυρώ Χιλιαδάκη, ίδρυσαν στην Αθήνα το εστιατόριο Funky Gourmet και εισήγαγαν παγκοσμίως την Avant Garde πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας.

Το 2012, το Funky Gourmet βραβεύθηκε με ένα αστέρι Michelin, ενώ το 2014 κατέκτησε δύο ακόμα αστέρια Michelin, τα οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Φέτος κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο συνεχίζοντας να ταράζει τα νερά της γαστρονομίας, να «τροφοδοτεί» τη φαντασία των επισκεπτών του και να εισπράττει διθυραμβικές κριτικές.

Παράλληλα, το 2014 μαζί με τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Αντρέα Λαμπρίδη, ίδρυσαν το εστιατόριο OPSO στο Λονδίνο, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πρόταση του Βρετανικού οδηγού Michelin και των εγκυρότερων μέσων ενημέρωσης του κλάδου ως το καλύτερο Ελληνικό εστιατόρια του Λονδίνου.