eksoterikoi xoroi  Campuses

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελούν πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και έχουν κατασκευαστεί με τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια ανά ειδικότητα, οι βιβλιοθήκες, τα αμφιθέατρα, οι αίθουσες διδασκαλίας και οι χώροι αναψυχής, δημιουργούν τις βέλτιστες προϋποθέσεις και τις ιδανικές συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και μια ευχάριστη παραμονή στο Κολλέγιο για τους φοιτητές μας.

Όλοι οι χώροι του Κολλεγίου είναι σχεδιασμένοι ώστε να παρέχουν προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες. 

 

Campus Αμαρουσίου

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα 13.000 m², πλαισιωμένο από έναν πανέμορφο, καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο το οποίο βρίσκεται σε κομβικό και παράλληλα ήσυχο σημείο του λεκανοπεδίου. Διαθέτει εξειδικευμένα εργαστήρια Επιστημών Υγείας [Physiotherapy Lab, Nursing Lab, Occupational Therapy Lab, Speech & Language Therapy Clinic, Nutrition Lab], computer labs, εργαστήριο Προσχολικής & Ειδικής Αγωγής, εργαστήρια Πολυτεχνικών Επιστημών τα οποία έχουν κατασκευαστεί με τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Επιπλέον, το Campus Αμαρουσίου διαθέτει υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων, με ειδικά διαμορφωμένο χώρο μελέτης και σταθμούς εργασίας με Η/Υ. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει Cafe και εστιατόριο. 

 

Campus Αθήνας (Κέντρο)

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στεγάζει το Downtown Campus του σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Το 7όροφο Campus Αθήνας 2.700m², επί της οδού Ακαδημίας 42 (Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο), πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές λειτουργικότητας ενώ ο σύγχρονος σχεδιασμός και η διακόσμηση κάνουν την εμπειρία φοίτησης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ακόμα πιο ευχάριστη. Διαθέτει εργαστήρια Επιστημών Υγείας με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας [Podiatry Clinic, Orthotic Lab, Midwifery & Nursing Lab, Speech & Language Clinic, Physiotherapy Lab], υπερσύγχρονα Computer labs, εργαστήρια Τουριστικών Επιστημών & Επισιτιστικών Τεχνών (προσομοίωση δωματίου ξενοδοχείου 5 αστέρων, σύγχρονες κουζίνες με μηχανήματα μαζικής εστίασης προηγμένης τεχνολογίας). Το Campus Αθήνας προσφέρει στους φοιτητές χώρους χαλάρωσης όπως cafe και εστιατόριο, μια βιβλιοθήκη εκατοντάδων τίτλων, καθώς και εσωτερικούς χώρους πρασίνου.

 

Campus Πειραιά

Η αυξημένη ζήτηση εκπαιδευτικών επιλογών από φοιτητές των νοτίων προαστίων οδήγησε στη δημιουργία του νέου 11όροφου campus 3.500m². Το Campus Πειραιά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βρίσκεται στην Πλατεία Τερψιθέας, επί της οδού Κολοκοτρώνη και είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο με το μετρό, όσο και με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Μαζί με τις υπόλοιπες ακαδημαϊκές Σχολές του ιδρύματος, στεγάζει τη Ναυτική και Superyacht Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Έτσι, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τα τελευταίας γενιάς εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας (full mission bridge simulator & engine room simulator, liquid cargo operations simulator, navigation lab, ECDIS suite, high voltage installation, Yacht & Hospitality labs κ.α.). Επιπλέον, το Campus διαθέτει εξειδικευμένα εργαστήρια Επιστημών Υγείας [Physiotherapy Lab, Midwifery & Nursing Lab, Occupational Therapy Lab, Speech & Language Therapy Clinic, Nutrition Lab], computer labs, εργαστήριο Προσχολικής & Ειδικής Αγωγής. Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη με ειδικά διαμορφωμένο χώρο μελέτης, cafe και roof garden με εντυπωσιακή θέα στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Campus Θεσσαλονίκης

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε ένα ιστορικό και πλήρως αναπαλαιωμένο κτίριο 2.500 m² στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα κτίριο-στολίδι της πόλης με δομές που υποστηρίζουν όλες τις ειδικότητες και προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Campus Λάρισας

Με τις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, η Θεσσαλία διαθέτει, πλέον, το δικό της κέντρο Πανεπιστημιακών Σπουδών. Το Campus Λάρισας βρίσκεται σε κομβικό σημείο στη Θέσσαλία ώστε να εξυπηρετεί φοιτητές της ευρύτερης ζώνης του νομού Θεσσαλίας. Το Campus Λάρισας καλύπτει μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων όπου υπάρχουν υπερσύχγρονο κτίριο με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διαλέξεων, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, προαύλιοι χώροι με άφθονο πράσινο και εγκαταταστάσεις άθλησης. Στόχος του Campus Λάρισας είναι να δημιουργήσει μια «εστία» ουσιαστικής μάθησης, ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και στοχευμένης εξειδίκευσης για τους φοιτητές που θα επιλέξουν να φοιτήσουν στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια.

Campus Ρόδου

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Ρόδο αποτελούν ορόσημα της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει. Το Campus Ρόδου βρίσκεται στην καρδιά των Δωδεκανήσων και στεγάζεται ένα από τα πιο εμβληματικά και διατηρητέα νεοκλασικά στο κέντρο της Ρόδου, Αμερικής & 25ης Μαρτίου 26. Πληρώντας τις προδιαγραφές Πανεπιστημίων του εξωτερικού, διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, πλήρως εξοπλισμένα αμφιθέατρα, πολυάριθμες αίθουσες διαλέξεων και βιβλιοθήκη με τίτλους για όλες τις ειδικότητες. Επιπλέον, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και σχεδιασμένοι ώστε να εξασφαλίζουν στον φοιτητή μια ακόμα πιο ευχάριστη εμπειρία φοίτησης.

Campus Κρήτης (Ηράκλειο)

Οι αυξημένες ανάγκες εκπαίδευσης σε προγράμματα σπουδών Διεθνών Πανεπιστημίων στην Νότια Ελλάδα, οδήγησαν στη δημιουργία του Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και στο νησί της Κρήτης. Στην όδο Θαλήτα 15, σε ένα από τα πιο κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία του Ηρακλείου Κρήτης, στεγάζεται το Campus Ηρακλείου. Με υπερσύγχρονο σχεδιασμό και χώρους που υπακούν στις ανάγκες του φοιτητή, πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές λειτουργικότητας και αποτελεί ένα κτίριο που προσφέρει όσα χρειάζονται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία φοίτησης.