events deCSsktop1

Ταινία αποφοίτου στο Thessaloniki International Short Film Festival

news 000126bΗ ταινία “Boy Story” του απόφοιτου του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαγωνίστηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Thessaloniki International Short Film Festival όπου απέσπασε το Βραβείο "Cinematic Achievement Award". Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Θανάσης Αγγελόπουλος, αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2012 με άριστα (distinction) από το πρόγραμμα σπουδών BA in Mass Communication & Media Arts με κατεύθυνση Film & TV Directing, το οποίο προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Queen Margaret University στο Εδιμβούργο.

Έχει σκηνοθετήσει σπουδαστικές μικρού μήκους ταινίες (Πόνος, Violet) με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας (σπουδαστικό πανόραμα φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών Δράμας, διεθνές φεστιβάλ Νάουσας) και του εξωτερικού (London Greek Film Festival) και έχει εργαστεί ως βοηθός παραγωγής σε θεατρικές παραστάσεις (Λευκές Νύχτες). Επίσης, έχει αρθρογραφήσει για θέματα κινηματογράφου και πολιτισμού σε Free press (Καλειδοσκόπιο, Λιμάνι) και portals (Movieworld), όπου έχει υπάρξει υπεύθυνος έκδοσης και στήλης κινηματογράφου (Καλειδοσκόπιο).

Η πτυχιακή του ταινία “Boy Story” συμμετείχε ήδη στο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”. Στην ταινία πρωταγωνιστής είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου, δύο φορές υποψήφιος για Βραβείο Χορν.

Στο 6ο Thessaloniki International Short Film Festival 2012 η ταινία του απέσπασε το Βραβείο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία αναφέρεται σε έναν ανώνυμο νεαρό ο οποίος παρουσιάζεται ως ηττοπαθής στη μέχρι τώρα ζωή του σε διάφορες εκφάνσεις της, μεταξύ αυτών και στις σχέσεις του με το άλλο φύλο. Η αντίληψή του για το πώς λειτουργεί και αντιδρά αλλάζει όταν στο δρόμο του εμφανίζεται η Ειρήνη, μια καχύποπτη, πολύ «κλειστή» κοπέλα. Ο ήρωας θα προσπαθήσει με άγαρμπους τρόπους να την πλησιάσει, δεδομένων όμως και των συμπλεγμάτων της Ειρήνης, οι προθέσεις του θα παρεξηγηθούν από εκείνην, η οποία θεωρεί πως πλέον παρακολουθείται. Ο ήρωας πρέπει να ξεπεράσει τις αναστολές και τον εαυτό του για να μπορέσει επιτέλους να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Μια στάση λεωφορείου, ένα video club, ένα κολυμβητήριο. Μια σειρά τυχαίων συναντήσεων θα γίνει αφορμή να ξετυλιχτεί ένα "Boy Story". Θα καταφέρει ο ήρωας να ξεπεράσει τις αναστολές που τον κατατρέχουν από παιδί; Θα καταφέρει να κάνει την Ειρήνη να τον ρωτήσει τι μουσική ακούει;

Συντελεστές :

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Θανάσης Αγγελόπουλος

Εκτέλεση Παραγωγής: StageTrick Entertainments - Μαγδαληνή Ρεμούνδου

Δ/νση Φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας

Μοντάζ: Χρήστος Χατζημπάρμπας

Πρωτότυπη Μουσική- Sound Design: Κωνσταντίνος Παγιάτης

Ενδυματολογία- Σκηνογραφία: Στάθια Ραφτοπούλου

Colour Correction - Μίξη Ήχου : Studio RGB Χάρης Μαυροφοράκης

After Effects: Αριστέα Παπαναστασίου

Εικονοληψία: Φάνης Γκουντινάκης

Υποβρύχιες Λήψεις: Νάσος Ζερβόπουλος

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Boy: Γιώργος Παπαγεωργίου

Ειρήνη: Αναστασία Χατζάρα

Γιάπης: Κώστας Μπερικόπουλος

Φύλακας : Κώστας Βάντζος