events deCSsktop1

news 000545bΛαμπρή Εκδήλωση στην Οικία του Βρετανού Πρέσβη για την ανακοίνωση της έναρξης των Διεθνών Προγραμμάτων του UNIVERSITY OF LONDON (International Programmes)

Ο Αναπληρωτής Βρετανός Πρέσβης Mr Andrew Staunton υποδέχτηκε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το διεθνώς διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of London στην Πρεσβευτική Κατοικία, σε μια εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα και η παγκοσμιοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: προοπτικές και ευκαιρίες». Στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης των Διεθνών Προγραμμάτων του παγκοσμίου κύρους Πανεπιστημίου, UNIVERSITY OF LONDON (International Programmes) από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Τo University of London είναι ένα από από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, με ιστορία 3 αιώνων, περισσότερους από 170.000 ενεργούς φοιτητές και κορυφαίους αποφοίτους όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Τζων Κένεντυ, ο Τόμας Χάρντυ, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, αλλά και 74 Νομπελίστες και 52 Προέδρους και Πρωθυπουργούς ανά τον κόσμο. Το University of London ανήκει σε μία Πανεπιστημιακή Ομοσπονδία με 17 Πανεπιστήμια και 10 Ερευνητικά Ινστιτούτα μεταξύ των οποίων τα LSE, Lοndon Business School, King’s College London, Mary Univeristy κ.α.

Τη λαμπρή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Mr Andrew Staunton, Deputy Head of Mission της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Dr. Jan Stockdale, Πρύτανης του University of London- International Programmes LSE και εκλεκτοί καλεσμένοι από την ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και νομική κοινότητα.

Η έναρξη των προγραμμάτων τίθεται σε ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα παρέχει τη μοναδική ευκαιρία φοίτησης στα ακόλουθα Διεθνή Προγράμματα σπουδών του University of London (International Programmes) στην Ελλάδα:

► ΝΟΜΙΚΗΣ- Bachelor of Laws (LLB) – που προσφέρεται για 1η φορά στην Αθήνα
► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- BSc Economics
► ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ- BSc Politics and International Relations

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο Αναπληρωτής Βρετανός Πρέσβης Mr Andrew Staunton, ο οποίος τόνισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που παίζουν για τη χώρα μας παρόμοιες πρωτοβουλίες μεγάλων Εκπαιδευτικών Οργανισμών του κόσμου, όπως το University of London (International Programmes) και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ιδιαίτερα εν μέσω μιας δύσκολης για την Ελλάδα συγκυρίας.

Η Dr. Vhyna Ortega, Head of International Collaborations, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και συντονίστρια του panel, καλωσόρισε τους καλεσμένους και ανέφερε ότι «το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αναγνωρίζοντας την υψίστη σημασία της παγκοσμιοποίησης στην ανώτατη εκπαίδευση και της γνώσης ως μοχλού οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, είναι υπερήφανο που μπορεί πλέον να προσφέρει στους νέους της χώρας μας την ευκαιρία να σπουδάσουν σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα ενός Πανεπιστημίου διεθνούς εμβέλειας, κάνοντάς τους εξαιρετικά ανταγωνιστικούς στην παγκόσμια αγορά εργασίας, αλλά και έτοιμους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας».

Η επίσημη εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου στην εκδήλωση Dr. Jan Stockdale, Dean of University of London International Programmes at LSE, επικεντρώθηκε στην μεγάλη ανάγκη για μια χώρα σαν την Ελλάδα και στην παρούσα περίοδο οικονομικής ύφεσης, για αξιόλογους και απόλυτα εξειδικευμένους επαγγελματίες σε κλάδους-κλειδιά όπως αυτός της Οικονομίας, των Διεθνών Σχέσεων και της Νομικής. Τόνισε τη μεγάλη ανάγκη για παγκοσμιοποίηση – και όχι απλά διεθνοποίηση – της ακαδημαϊκής γνώσης, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος και ανάπτυξη.

Ο Δρ. Ηλίας Μπαντέκας, Professor of International Law, Brunel University, Senior Associate Fellow at the Institute of Advanced Legal Studies, University of London στην ομιλία του επικεντρώθηκε στις σπουδές Νομικής στην Ελλάδα, εντοπίζοντας την έλλειψη εξωστρέφειας στα ελληνικά προγράμματα σπουδών, με αποτέλεσμα, να μην έχουν ακόμη κατορθώσει να επιτύχουν την επέκταση των Ελληνικών πρακτικών στη Νομική Επιστήμη διεθνώς. Συνέχισε αναφέροντας ότι «το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ως στόχο να προωθήσει μια γενιά αποφοίτων Νομικής με σημαντικό επιχειρηματικό δαιμόνιο και την ικανότητα να επιλύσει όλα τα είδη πολύπλοκων νομικών ζητημάτων, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία προκύπτουν».

Κλείνοντας τη σημαντική βραδιά ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά «στην Εκπαίδευση, όσο μεγαλύτερη κινητικότητα (mobility) παρουσιάζει η ακαδημαϊκή εκπαίδευση ενός νέου, τόσο μεγαλύτερη σταθερότητα θα εξασφαλίσει στη μελλοντική επαγγελματική του πορεία. Αυτή τη μοναδική ευκαιρία για κινητικότητα έχει ως στόχο να προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέσω της παροχής των Διεθνών Προγραμμάτων του κορυφαίου, παγκοσμίου κύρους Πανεπιστημίου University of London (International Programmes)». Ο κ. Ροδόπουλος συνέχισε αναφέροντας ότι «το University of London αναγνώρισε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο την υψηλή ποιότητα του παρεχόμενου ακαδημαϊκού έργου, γεγονός που αποτελεί ύψιστη αναγνώριση του Εκπαιδευτικού Έργου που ο Όμιλος ΑΚΜΗ επιτελεί σταθερά επί 45 χρόνια στην Ελλάδα.»

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση για τους καλεσμένους στον κήπο της Πρεσβευτικής κατοικίας.