neaheader1 OPT

 

Ανοιχτή Ημερίδα για την Κυκλαδίτικη Γαστρονομία από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο


gastronomy newsH Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε ανοιχτή ημερίδα με τίτλο «Γαστρονομία των Κυκλάδων» στο κεντρικό αμφιθέατρο του Κολλεγίου στο campus Αμαρουσίου. Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη γαστρονομική ιστορία των Κυκλάδων και να γνωρίσουν γαστρονομικά προϊόντα της περιοχής. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στο παρόν και στο μέλλον της Γαστρονομίας των Κυκλάδων. Στην συζήτηση συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι κα. Νανά Δαρειώτη, κα Θάλεια Τσιχλάκη και κ. Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης, συγγραφείς του βιβλίου «του Ανέμου και της Αρμύρας-Προϊόντα και Μαγειρικές των Κυκλάδων» ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι κκ Δημήτρης Ρουσουνέλος από την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, Γιάννης Ρούσσος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Αντώνης Ψάλτης του Tinos Food Paths. Στο δεύτερο μέρος το λόγο είχαν οι φοιτητές οι οποίοι παρουσίασαν τα βίντεο που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις τοπικές γαστρονομικές ιστορίες των Κυκλάδων.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η Ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των πρωτοετών φοιτητών του προγράμματος σπουδών BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management, που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Queen Margaret University.

gastronomy1
gastronomy2
gastronomy4
gastronomy5
grastronomy3