istori a mas   Η ιστορία μας

 • 1982

  1982

  1982

  Το Mητροπολιτικό Κολλέγιο ιδρύεται (αρχικά με την επωνυμία Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος -ΕΕΟ) στο κέντρο της Αθήνας. Είναι από τα παλαιότερα Ελληνικά Κολλέγια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από τότε μέχρι σήμερα απολαμβάνει τη φήμη ενός σημαντικού Ιδρύματος που προσφέρει σπουδές Πανεπιστημιακού επιπέδου με διεθνείς προδιαγραφές.

 • 1990

  1990

  1990

  Το Κολλέγιο προχωρά σε ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, ξεκινώντας συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, προσφέροντας ακαδημαϊκά προγράμματα στους κλάδους Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Διερμηνείας-Μετάφρασης κ.α

 • 1998

  1998

  1998

  Οργανώνει το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα Λογοθεραπείας στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα για το οποίο φημίζεται μέχρι σήμερα. Το Τμήμα Λογοθεραπείας συγκεντρώνει κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ερευνητές στον τομέα, ενώ οι απόφοιτοί του δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά εργασίας.

 • 2003

  2003

  2003

  Το Κολλέγιο μετονομάζεται σε ATHENSMETROPOLITANCOLLEGE-AMC και επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε νέους τομείς σπουδών, προχωρώντας σε συνεργασίες με διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

 • 2004

  2004

  2004

  Χρονιά καθοριστικών αλλαγών, ανάπτυξης και νέων προοπτικών! Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινιάζει τις νέες υπερσύγχρονες, ιδιόκτητες κτιριακές του εγκαταστάσεις (campus) στην περιοχή του Αμαρουσίου, εισάγοντας υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι νέες εγκαταστάσεις στεγάζονται σε ιδιόκτητο χώρο και περιλαμβάνουν αμφιθέατρο, αίθουσες διαλέξεων, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη και γραφεία.

 • 2008

  2008

  2008

  Το Κολλέγιο υιοθετεί την ελληνική ονομασία του (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ) και λαμβάνει την επίσημη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Ελλάδας, σύμφωνα με τον νόμο 3696/2008, ενώ συνάπτει νέες συνεργασίες με αξιόλογα δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, προσφέροντας προγράμματα σπουδών σε κλάδους όπως η Ψυχολογία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Παιδαγωγικά, η Λογοθεραπεία, η Φυσικοθεραπεία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Πληροφορική, η Μετάφραση, η Δημοσιογραφία και η Μουσική Παραγωγή.

 • 2011

  2011

  2011

  Εγκαινιάζει την πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα, με προγράμματα σπουδών Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών, σε συνεργασία με διακεκριμένα δημόσια βρετανικά πανεπιστήμια της Μ.Βρετανίας.

  Την ίδια χρονιά, ξεκινά τη λειτουργία πλήρως ελληνόφωνων ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε τομείς σπουδών όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Οικονομικά, τοMarketing, η Πληροφορική, τα Παιδαγωγικά, η Ειδική Αγωγή και η Ψυχολογία, σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο UniversityofEast London.

 • 2012

  2012

  2012

  Εγκαινιάζει νέο υπερσύγχρονο campusσυνολικής έκτασης 2.000 τ.μ. επί της οδού Σωρού 74 στο Μαρούσι, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με το ήδη υπάρχον κτήριο προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Κολλεγίου. Το νέο κτίριο περιλαμβάνει αμφιθεατρικές αίθουσες διαλέξεων, νέα υπερσύγχρονα εργαστήρια και γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ πλαισιώνεται από καταπράσινο και ευχάριστο περιβάλλοντα χώρο.

  Την ίδια χρονιά, εγκαινιάζει νέο παράρτημα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο στεγάζεται σεεπιβλητικό αναπαλαιωμένο κτήριο 2.000 τ.μ. στην καρδιά της πόλης.

  Επιπλέον, εισάγει νέα προγράμματα σπουδών όπως οι Βιοϊατρικές Επιστήμες, η Εργοθεραπεία, η Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων-Τουρισμού και πληθώρα εξειδικευμένων Μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Πληροφορική και την Ψυχολογία.

 • 2013

  2013

  2013

  Εγκαινιάζει νέο παράρτημα στην καρδιά του Πειραιά. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στεγάζονται στο πλέον των 2.500 τ.μ. νεοκλασσικό κτίριο και αποτελούν επένδυση η οποία πληροί τις προδιαγραφές και τα υψηλάstandardsπου ακολουθούν πάντα το όραμα του ιδρύματος.

 • 2015

  2015

  2015

  Τον Ιούνιο του 2015, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας σε 4όροφο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο επί της οδού Πατησίων 125 σύμφωναμε τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Το νέο κτίριο προσφέρει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη, γραφεία διοικητικών υπηρεσιών και café για τους φοιτητές.

  Την ίδια χρονιά, συνάπτει νέα ακαδημαϊκή συνεργασία με ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο, το University of London [International Programmes] και παρέχει τη μοναδική ευκαιρία φοίτησης σε τρία περιζήτητα προπτυχιακά προγράμματα (bachelors) του Πανεπιστημίου: Νομικής (Bachelor of Laws (LLB)) το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, Οικονομικών (BSc Economics) και Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων (BSc Politics and International Relations).

  Επιπλέον, συνάπτει μια ακόμη νέα συνεργασία με το University of Portsmouth και προσφέρει δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αρχιτεκτονική (MArch Architecture and Urbanism)και τους Πολιτικούς Μηχανικούς (MSc Civil Engineering), τα μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

 • 2016

  2016

  2016

  Εγκαινιάζει - παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας - νέα πτέρυγα στο κεντρικό campus στο Μαρούσι, το οποίο φτάνει πλέον συνολικά τα 13.000 m², αποτελώντας το πιο σύγχρονο campus ιδιωτικού Κολλεγίου στην Αθήνα.

  Συνάπτει νέα συνεργασία αδελφοποίησης με το St Petersburg Polytechnic University, με βασικούς άξονες την ανταλλαγή και διάχυση γνώσεων μεταξύ φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού των δύο ιδρυμάτων. Επιπλέον, συνάπτει νέα συνεργασία με το Southampton Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας έδρα της Warsash Maritime Academy, μιας από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο με 70 χρόνια ιστορίας, για την προσφορά Ναυτιλιακών Σπουδών.

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostella Group of Universities, που προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

 • 2017

  2017

  2017

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο νέα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών (Εμποροπλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), σε συνεργασία με τη βρετανική Ναυτική Ακαδημία του Solent University στο Southampton, μία από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης στον κόσμο με 70 χρόνια ιστορίας. Επίσης, ιδρύει Τμήμα Διεθνών Φοιτητών, το οποίο υποδέχεται διεθνείς φοιτητές από Καναδά, Ρωσία, Συρία, Λιβύη, Η.Α.Ε., Πακιστάν και Δανία, στο πλαίσιο του διεθνούς προσανατολισμού του. Τέλος, η Σχολή Τουρισμού λαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Βραβείο “Best Hotel Education Provider” στα GREEK HOSPITALITY AWARDS 2017, καθώς και Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Σύνδεση με την Κοινωνία” στα EDUCATION BUSINESS AWARDS 2017.

 • 2018

  2018

  2018

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διευρύνει τη συνεργασία του με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University και ιδρύει Ναυτική Ακαδημία με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση με διεθνή προοπτική και τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση σπουδών υψηλής ποιότητας στη Ναυτιλία στην Ελλάδα. Για να στεγαστεί η Ναυτική Ακαδημία, εγκαινιάζονται νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 3.500m² στην καρδιά του Πειραιά. Επιπλέον – λόγω των αυξημένων αναγκών του Downtown Campus - εγκαινιάζεται νέο 7όροφο κτίριο στην καρδιά της Αθήνας, επί της οδού Ακαδημίας. Τέλος, η Σχολή Τουρισμού λαμβάνει για τρίτη συνεχή χρονιά Βραβείο “Best Hotel Education Provider” στα GREEK HOSPITALITY AWARDS 2018.