events deCSsktop1

Master Class: Avant-garde ελληνική κουζίνα με τον Νίκο Ρούσσο στη Θεσσαλονίκη

avantgarde18

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή φοιτητών και ενδιαφερομένων από το χώρο της γαστρονομίας, ολοκληρώθηκε το Master Class «Avant-garde ελληνική κουζίνα», με εισηγητή τον Νίκο Ρούσσο, στα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin chef του Funky Gourmet και Αmbassador της Σχολής Τουρισμού παρουσίασε δημιουργικές παρασκευές και τεχνικές που συνδυάζουν την ελληνική παράδοση και γεύση με πρακτικές της σύγχρονης γαστρονομίας. Μεταξύ αυτών και οι παρασκευές Κακαβιά Ψαρόσουπα "Shabu Shabu", Η Σιωπή του Αμνού [Μέρος 1 + 2], Γαλακτομπούρεκο στους -196ºC και οι τεχνικές Curing, Κρέμες με gellan, Υγρό άζωτο, Ζωμό σε χύτρα ταχύτητας, Πίκλες κ.α. 

Δείτε τις φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος κάνοντας κλικ πάνω στην κάθε μια.

 

 

 

avantgarde3
avantgarde4
avantgarde1
avantgarde2
avantgarde6
avantgarde5
avantgarde7
avantgarde8
avantgarde10
avantgarde9